انفجار ساختمان مسکونی در شمال تهران ۷ نفر را مصدوم کرد (۱۰ فروردین ۱۴۰۴) اسامی مصدومان حادثه واژگونی اتوبوس کرمان اعلام شد | حال ۵ نفر وخیم است (۱۰ فروردین ۱۴۰۴) دستگاه قضا به حادثه اتوبوس کرمان ورود کرد | ۱۴ کشته، ۲۹ مصدوم و ۵ نفر بدحال (۱۰ فروردین ۱۴۰۴) افزایش تعداد جان‌باختگان حادثه واژگونی اتوبوس کرمان به ۱۳ نفر (۱۰ فروردین ۱۴۰۴) جان‌باختگان حادثه اتوبوس جیرفت - مشهد به ۱۰ نفر افزایش یافت (۱۰ فروردین ۱۴۰۴) واژگونی اتوبوس با ۷ کشته و ۳۰ مصدوم در کرمان (۱۰ فروردین ۱۴۰۴) اطلاعیه سازمان هواپیمایی کشوری در خصوص بازگشت مسافران نوروزی بازدید بیش از ۱۲۷ هزار گردشگر از موزه‌ها و اماکن تاریخی خراسان رضوی در ایام نوروز ۱۴۰۴ اسامی دو‌شهید حادثه انفجار در کلانتری مشهد + عکس(۱۰ فروردین ۱۴۰۴) شهادت دو نیروی پلیس طی انفجار در کلانتری رجایی مشهد انفجار در یک کلانتری در مشهد| ۳ نفر از کارکنان پلیس مصدوم شدند ایران تا ۱۴۳۰ پیرترین کشور جهان می‌شود معرفی بهترین جایگزین‌ها برای تخم‌مرغ کاهش تردد روزانه وسایل نقلیه در سطح راه‌های کشور نسبت به نوروز سال گذشته اورژانس پیش بیمارستانی آماده خدمت رسانی در روز عید سعید فطر  (۱۰ فروردین ۱۴۰۴) ۲۵ درصد بیماران مبتلا به سل در کشور، مهاجران افغانستانی هستند صدور هشدار هواشناسی در پی پیش‌بینی وقوع سیلاب در ۶ استان کشور (۱۰ فروردین ۱۴۰۴) هشدار پلیس فتا در خصوص شگرد کلاهبرداران سایبری در تعطیلات نوروز اهمیت آگاهی از اختلالات خون‌ریزی‌دهنده در زنان و دختران پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (یکشنبه، ۱۰ فروردین ۱۴۰۴) | دمای مشهد به ۳۰ درجه می‌رسد انجام ۵۴۴ مورد بازرسی در حوزه غذاودارو در قالب طرح سلامت نوروزی (۱۰ فروردین ۱۴۰۴) تولد ۱۰۱ نوزاد در بیمارستان‌ ام‌البنین(س) مشهد از ابتدای سال ۱۴۰۴ افزایش ۱۲ درصدی پرواز‌های فرودگاه‌ بین‌المللی مشهد تا امروز (۱۰ فروردین ۱۴۰۴) اهدای عضو نوجوان مرگ مغزی مشهدی به ۳ بیمار زندگی دوباره بخشید (۱۰ فروردین ۱۴۰۴) پیش‌بینی بارش باران در برخی استان‌ها از امروز (۱۰ فروردین ۱۴۰۴) تعداد کشته شدگان در زلزله میانمار به یک هزار و ۶۴۴ تن رسید افزایش تعداد جان‌باختگان تصادفات نوروزی به ۵۵۰ نفر (۹ فروردین ۱۴۰۴) اختصاص بسته حمایتی ویژه به خانوارهای نیازمند دارای کودک + جزئیات قانون جدید ارث مادر به فرزندان در سال ۱۴۰۳ افزایش ۵۰ درصدی حقوق بازنشستگان تکذیب شد کاهش ۲۵ درصدی تلفات تصادفات نوروزی در خراسان رضوی (۹ فروردین ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

امیکرون آخرین گونه نگران کننده کرونا نیست!

  • کد خبر: ۹۵۹۳۸
  • ۲۶ دی ۱۴۰۰ - ۱۳:۴۰
امیکرون آخرین گونه نگران کننده کرونا نیست!
کارشناسان می‌گویند اگر امسال گونه نگران کننده دیگری از ویروس کرونا ظاهر شود، تعجب آور نخواهد بود.

به گزارش شهرآرانیوز؛ کارشناسان می‌گویند اگر امسال گونه نگران کننده دیگری از ویروس کرونا ظاهر شود، تعجب آور نخواهد بود. «زومیت» در این باره می‌نویسد: سال جدید میلادی با موجی از موارد امیکرون آغاز شد. اما آیا امیکرون آخرین گونه از ویروس خواهد بود یا گونه نگران کننده جدیدی در سال۲۰۲۲ ظاهر خواهد شد؟ به گفته کارشناسان، اگر امسال گونه نگران کننده جدیدی از ویروس کرونا ظاهر شود، تعجب نخواهند کرد.

اما پیش بینی این موضوع دشوار است که چنین گونه‌ای با چه سرعتی گسترش پیدا خواهد کرد، توانایی آن در فرار از سیستم ایمنی تا چه حد خواهد بود و آیا می‌تواند درمقایسه با نسخه‌های قبلی ویروس موجب بیماری شدیدتری شود؟ گونه امیکرون بر گونه دلتا برتری پیدا کرد. زیرا هم بسیار انتقال پذیر است و هم می‌تواند از دفاع ایمنی افراد واکسینه شده و افرادی که پیش‌تر دچار کووید شده اند، فرار کند.

کارتیک چاندران، ویروس شناس و استاد میکروب شناسی و ایمنی شناسی در کالج پزشکی آلبرت انیشتین در نیویورک، گفت: «این ویژگی‌ها به گونه امیکرون اجازه داد تا جمعیتی را آلوده کند که دلتا به راحتی نمی‌توانست آن‌ها را آلوده کند. به همین ترتیب، برای رقابت با امیکرون، گونه‌های نگران کننده آینده باید دستاورد‌های مشابهی در انتقال پذیری و فرار از ایمنی به دست آورند.» او گفت: «دلیلی وجود ندارد که باور کنیم از نظر ژنتیکی دیگر فضایی برای ویروس وجود ندارد. انتظار دارم گونه‌های بیشتر و انواع مشابهی از رفتار موج مانند، یعنی افزایش نرخ عفونت‌ها به دنبال ورود گونه جدید را شاهد باشیم. درحالی که گونه نگران کننده بعدی ممکن است به راحتی منتشر شود و سیستم ایمنی را فریب دهد، مسیر ویژگی‌های دیگر آن مانند قدرت بیماری زایی نامشخص است.»

گونه نگران کننده بعدی چگونه می‌تواند باشد؟

کارن موزمن، استاد آسیب شناسی و پزشکی مولکولی در دانشگاه مک مستر کانادا، به لایوساینس گفت: «با توجه به نرخ کنونی عفونت ویروس کرونا در سراسر جهان و نرخ جهش این ویروس، می‌توان پیش بینی کرد که گونه‌های جدیدی ظاهر خواهند شد. اما همان طور که در دو سال گذشته دنیاگیری متوجه شده ایم، هرگونه جدیدی به قدر کافی رقابتی نخواهد بود که بتواند بر گونه‌های دیگر غلبه کند.»

گونه‌های آینده می‌توانند از مسیر‌های مختلفی برتری به دست آورند. از نظر تئوری، یکی از این مسیر‌های بالقوه ممکن است به ایجاد ویروسی منجر شود که درمقایسه با امیکرون انتقال پذیرتر و درعین حال شدت بیماری ناشی از آن کمتر است. موزمن گفت: «ویروس‌ها باید تکثیر پیدا کنند و به میزبان‌های جدید منتقل شوند. موفق‌ترین ویروس‌ها این کار را با انتشار سریع بدون ایجاد علائم انجام می‌دهند. زیرا میزبان عفونی به راحتی می‌تواند حرکت کند و میکروب را به میزبان‌های دیگر منتقل کند. برای ویروس مفید نیست که میزبان خود را پیش از این منتشرشدن از پای درآورد.»

لایوساینس پیش‌تر گزارش کرده بود که بیماری ناشی از امیکرون ممکن است درمقایسه با گونه‌های قبلی از شدت کمتری برخوردار باشد. این امر ممکن است تاحدودی بدین دلیل باشد که این گونه راحت‌تر در مجاری هوایی فوقانی و کمتر در ریه‌ها رشد می‌کند. همین ویژگی ممکن است به انتشار راحت‌تر امیکرون نیز کمک کند.
در این باره به نظر می‌رسد که ویروس درنتیجه افزایش توانایی انتقال بین میزبان‌ها در مسیری تکامل یافته باشد که کمتر بیماری زا باشد. بااین همه، هیچ تضمینی وجود ندارد که گونه نگران کننده بعدی نیز همین مصالحه را انجام دهد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->