افزایش قیمت داروی راپامیون صحت ندارد واکنش پلیس به حادثه پیست اتومبیلرانی ورزشگاه آزادی حادثه هولناک در پیست آزادی | برخورد خودروی مسابقه با عکاس و فیلمبردار + فیلم تصادف زنجیره‌ای در جاده شاندیز| یک تن کشته و ۴ نفر مصدوم شدند (۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) ۷۶۰ متهم به سرقت و معتاد متجاهر در مشهد دستگیر شدند (۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) تأکید استاندار خراسان رضوی بر گسترش نهضت عدالت آموزشی بدون تشریفات ۲۵ مصدوم در پی آتش سوزی یک کارخانه در شهرک صنعتی توس مشهد (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) استاندار خراسان رضوی: امروز شاهنامه متنی برای یکایک شهروندان جهان است پلنگ زخمی البرز تلف شد (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) هشدار خودمراقبتی برای شهروندان در کلانشهر مشهد صادر شد (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) رئیس کمیسیون حمایت از خانواده مجلس: باید به سمت ترویج داشتن فرزند سوم و چهارم حرکت کنیم مهم‌ترین چالش‌های پیش روی صنعت گیاهان دارویی استاندار خراسان رضوی بر ضرورت حمایت از خانواده‌ها در طرح جوانی جمعیت تأکید کرد آیا گوش‌ها هم آلرژی می‌گیرند؟ خوراکی‌هایی که باعث افزایش اشتها و پرخوری می شوند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه، ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) | احتمال بارش باران در مشهد طی فردا رئیس ستاد ملی جمعیت کشور: کمک مالی به خانواده‌ها در سال اول زندگی نوزادان، مشوقی برای افزایش نرخ فرزندآوری است وزیر بهداشت تأکید کرد: جوانی جمعیت، نیازمند عزم ملی و همکاری بین‌دستگاهی است صدور مجوز استخدام ۸۵ هزار نفر در آموزش و پرورش| در حوزه آیین‌نامه ارتقای رتبه‌بندی معلمان تا هفته آینده نتایج مثبتی حاصل می‌شود (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) سخنگوی هیئت‌رئیسه مجلس: مجلس تمام‌قد در حمایت از خانواده و فرزندآوری ایستاده است برگزاری دومین همایش رویش امید در مشهد | جمعیت و فرزندآوری، مهم‌ترین رکن در تحقق ایران قوی است پیش‌بینی رگبار باران و وقوع رعدوبرق در ۱۷ استان طی امروز و فردا (۲۵ و ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) + فیلم نسل ماهیان سفید خزری در معرض نابودی است راه‌اندازی سامانه‌ای جدید برای گزارش تخلفات پزشکی ۱۰۵ هزار زوج نابارور در کشور درمان شدند شوک در دادگاه کیفری خراسان رضوی؛ فاش شدن جزئیات قتل ناموسی با نقشه‌ای شیطانی در خانه وحشت هتل‌های پنج‌ستاره جدید در مشهد احداث می‌شوند | افزایش ظرفیت اسکان پنج‌ستاره زائران تا پایان سال ۱۴۰۴ خانه‌مسافر‌ها در کمتر از ۷ روز رسمی می‌شوند | راه‌اندازی دبیرخانه دائمی شورای راهبردی گوهرسنگ‌ها در مشهد کشف ۱۵ قطعه چکاوک وحشی در مرز دوغارون تایباد سرقت موتورسیکلت در مشهد مقابل چشمان حیرت‌زده مالک!
سرخط خبرها

امیکرون آخرین گونه نگران کننده کرونا نیست!

  • کد خبر: ۹۵۹۳۸
  • ۲۶ دی ۱۴۰۰ - ۱۳:۴۰
امیکرون آخرین گونه نگران کننده کرونا نیست!
کارشناسان می‌گویند اگر امسال گونه نگران کننده دیگری از ویروس کرونا ظاهر شود، تعجب آور نخواهد بود.

به گزارش شهرآرانیوز؛ کارشناسان می‌گویند اگر امسال گونه نگران کننده دیگری از ویروس کرونا ظاهر شود، تعجب آور نخواهد بود. «زومیت» در این باره می‌نویسد: سال جدید میلادی با موجی از موارد امیکرون آغاز شد. اما آیا امیکرون آخرین گونه از ویروس خواهد بود یا گونه نگران کننده جدیدی در سال۲۰۲۲ ظاهر خواهد شد؟ به گفته کارشناسان، اگر امسال گونه نگران کننده جدیدی از ویروس کرونا ظاهر شود، تعجب نخواهند کرد.

اما پیش بینی این موضوع دشوار است که چنین گونه‌ای با چه سرعتی گسترش پیدا خواهد کرد، توانایی آن در فرار از سیستم ایمنی تا چه حد خواهد بود و آیا می‌تواند درمقایسه با نسخه‌های قبلی ویروس موجب بیماری شدیدتری شود؟ گونه امیکرون بر گونه دلتا برتری پیدا کرد. زیرا هم بسیار انتقال پذیر است و هم می‌تواند از دفاع ایمنی افراد واکسینه شده و افرادی که پیش‌تر دچار کووید شده اند، فرار کند.

کارتیک چاندران، ویروس شناس و استاد میکروب شناسی و ایمنی شناسی در کالج پزشکی آلبرت انیشتین در نیویورک، گفت: «این ویژگی‌ها به گونه امیکرون اجازه داد تا جمعیتی را آلوده کند که دلتا به راحتی نمی‌توانست آن‌ها را آلوده کند. به همین ترتیب، برای رقابت با امیکرون، گونه‌های نگران کننده آینده باید دستاورد‌های مشابهی در انتقال پذیری و فرار از ایمنی به دست آورند.» او گفت: «دلیلی وجود ندارد که باور کنیم از نظر ژنتیکی دیگر فضایی برای ویروس وجود ندارد. انتظار دارم گونه‌های بیشتر و انواع مشابهی از رفتار موج مانند، یعنی افزایش نرخ عفونت‌ها به دنبال ورود گونه جدید را شاهد باشیم. درحالی که گونه نگران کننده بعدی ممکن است به راحتی منتشر شود و سیستم ایمنی را فریب دهد، مسیر ویژگی‌های دیگر آن مانند قدرت بیماری زایی نامشخص است.»

گونه نگران کننده بعدی چگونه می‌تواند باشد؟

کارن موزمن، استاد آسیب شناسی و پزشکی مولکولی در دانشگاه مک مستر کانادا، به لایوساینس گفت: «با توجه به نرخ کنونی عفونت ویروس کرونا در سراسر جهان و نرخ جهش این ویروس، می‌توان پیش بینی کرد که گونه‌های جدیدی ظاهر خواهند شد. اما همان طور که در دو سال گذشته دنیاگیری متوجه شده ایم، هرگونه جدیدی به قدر کافی رقابتی نخواهد بود که بتواند بر گونه‌های دیگر غلبه کند.»

گونه‌های آینده می‌توانند از مسیر‌های مختلفی برتری به دست آورند. از نظر تئوری، یکی از این مسیر‌های بالقوه ممکن است به ایجاد ویروسی منجر شود که درمقایسه با امیکرون انتقال پذیرتر و درعین حال شدت بیماری ناشی از آن کمتر است. موزمن گفت: «ویروس‌ها باید تکثیر پیدا کنند و به میزبان‌های جدید منتقل شوند. موفق‌ترین ویروس‌ها این کار را با انتشار سریع بدون ایجاد علائم انجام می‌دهند. زیرا میزبان عفونی به راحتی می‌تواند حرکت کند و میکروب را به میزبان‌های دیگر منتقل کند. برای ویروس مفید نیست که میزبان خود را پیش از این منتشرشدن از پای درآورد.»

لایوساینس پیش‌تر گزارش کرده بود که بیماری ناشی از امیکرون ممکن است درمقایسه با گونه‌های قبلی از شدت کمتری برخوردار باشد. این امر ممکن است تاحدودی بدین دلیل باشد که این گونه راحت‌تر در مجاری هوایی فوقانی و کمتر در ریه‌ها رشد می‌کند. همین ویژگی ممکن است به انتشار راحت‌تر امیکرون نیز کمک کند.
در این باره به نظر می‌رسد که ویروس درنتیجه افزایش توانایی انتقال بین میزبان‌ها در مسیری تکامل یافته باشد که کمتر بیماری زا باشد. بااین همه، هیچ تضمینی وجود ندارد که گونه نگران کننده بعدی نیز همین مصالحه را انجام دهد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->